topp bilde 4 topp bilde 5 topp bilde 1
jernbanelogo ny2

 facebookKontakt    Søk    Bli medlem    Lenker   Ny adresse?

Nyheter

- Hvorfor ansetter ikke NSB flere lokomotivførere?

- 22.11.2017
NLF har tatt opp med NSB at det er et problem at flere titalls lokomotivførerstudenter fra Norsk Jernbaneskole ikke har fått jobb som lokomotivførere og så langt ikke får fullført lokomotivførerutdannelsen ved å bli sertifisert.
Les mer

- Moss stasjon bør døpes om til Moss/Horten øst

- 22.11.2017
Folk i Horten vil definitivt ikke bruke stasjonen på Skoppum Vest (åtte kilometer fra sentrum) når de skal til og fra Oslo, skriver Kristoffer Hagen. Det er for ham parker et viktig poeng når Moss diskuterer hvor stasjonen skal ligge.
Les mer

Har kjempet for tursti på jernbanen i snart ti år – Nå skjer det ting

- 22.11.2017
Bane Nor vil gi det gamle jernbanestrekket fra Porsgrunn til Larvik vederlagsfritt til kommunene. Det kan bli starten på en helt ny turvei mellom fylkene.
Les mer

Statsansatte føler seg overkjørt

- 22.11.2017
En skremmende utvikling, mener LO Stat-lederen, som ber statstråd Jan Tore Sanner sørge for å få en slutt på «liksom-involveringen».
Les mer

– Betongen faller av veggene som flatbrød

- 22.11.2017
Gammel sprøytebetong faller ned fra vegger og tak i Lieråstunnelen. I flere uker må pendlere fraktes med buss for tog, men alt rehabiliteringsarbeidet er ikke ferdig før i 2021.
Les mer

Flytter til Oslo for å unngå pendlerkaos

- 22.11.2017
Tusenvis av pendlere rammes av togstansen på Drammenbanen. Ragnhild Skurdal er én av dem. Hun har leid seg en egen leilighet i Oslo for å unngå kaoset.
Les mer

For Jernbane: - Ringeriksbanen er et prestisjeprosjekt

- 21.11.2017
- Hvem, med avgjørelsesmyndighet, er modig nok til å beslutte at felles dobbeltspor Bergensbanen/Gjøvikbanen via Nittedal skal utredes grundig og uavhengig før endelig beslutning om Bergensbanens forkortelse tas?
Les mer

Foreslår å flytte Briskebytrikken

- 21.11.2017
Ruter foreslår å flytte linje 19, «Briskebytrikken», fra Inkognitogata til Skovveien. I planforslaget foreslås det å ruste opp gatene i Bydel Frogner for å sikre god fremkommelighet for kollektivtrafikken og bedre forhold for syklister og fotgjengere.
Les mer

Sjelden strømfeil på Sørlandsbanen

- 21.11.2017
Det har vært strømproblemer på Sørlandsbanen mellom Nelaug og Kristiansand.
Les mer

Markering mot privatisering i jernbanen

- 20.11.2017
– Det hjelper ikke med toetasjes tog, hvis du ikke har folk til å fikse signalanlegg og skinner Styret i Bane NOR ble møtt av fagforeningsmedlemmer med faner da de ankom for å avgjøre selskapets framtid: Hvor mye skal settes ut til private?
Les mer

- Passhendelser skaper fryktkultur i NSB

- 20.11.2017
Skriftlige advarsler og ut av tjeneste på ubestemt tid. Lokførerne har den siste tiden opplevd en markert endring i hvordan NSB håndterer passhendelser og menneskene som har vært involvert. Oppfølging av passhendelser sto derfor på dagsorden på...
Les mer

– Første dagen er alltid utfordrende

- 20.11.2017
Mange får en mer oppstykket reiserute til og fra jobb mandag morgen. Lieråstunnelen skal være stengt til desember.
Les mer

De danske milliardproblemene med nytt signalsystem sprer seg

- 20.11.2017
Norge og Sverige slipper ikke unna: De danske milliardproblemene med nytt signalsystem sprer seg – Høy risiko for stort samfunnsproblem.
Les mer

Buss for tog: Måtte vente én time i kø

- 20.11.2017
Halldis Skogen fra Kongsberg kritiserer NSB for dårlig logistikk. Hun måtte vente en time i busskø i morgenrushet mandag morgen.
Les mer

Lange køer for buss for tog

- 20.11.2017
Flere tusen togpassasjerer måtte fraktes med busser mellom Drammen og Asker da arbeidet med å utbedre Lieråstunnelen startet mandag.
Les mer

Juletoget er klar for avgang

- 19.11.2017
For ti år siden slo ledelsen hos Wallendahl et slag for julen. – Vi tok opp igjen de gamle tradisjonene etter en lang pause. Og her er vi igjen – med både modelltog og nisser!
Les mer

Mindre bil og fly
web barn-i-bil bw
web fly-tar-av bw
web mindre-av-dette bw
web trailer bw

For Jernbane (FJ) er en landsdekkende medlemsorganisasjon som på fritt grunnlag virker for at jernbanen skal utføre en betydelig større del av transportarbeidet i Norge og mellom Norge og utlandet . FJ legger vekt på jernbanen som ryggraden i et effektivt, sikkert og bærekraftig transportsystem.

Vi er også opptatt av bybaner (T-bane og trikk) og av gode overgangsmuligheter.

Vi ønsker å være et korrektiv til politikere, myndigheter og selskaper ved blant annet å kommentere deres planer og utspill.

Gjennom informasjon, debatt, og egne saker vil vi øke forståelsen for jernbanens fortrinn som transportmiddel. Vi utgir tidsskriftet "For Jernbane" med fire nummer pr år.

Meld deg inn! Våre medlemmer gjør det mulig for oss å holde et våkent øye på norsk samferdselspolitikk.
Mer bane
web barn-på-tog bevegelsesfrihet
web høyfartstog
linje 4 ved storo
web gods-dovrebanen-ljo

Annonsører/samarbeids-partnere:


fsj logo
epf new site logo (2)
 klimavalgalliansen logo
backontrack
  Copyright 2008 © For Jernbane. All Rights Reserved. Logg inn